13 maj 2009

Vad har vi EU till nu igen?

Alla ni som har oroat er och ansett att Telekompaketet är dåligt för att EU inte ska lägga sig i saker och att vi alla ska få fatta beslut och stifta lagar på nationell nivå...det är ingen fara, titta på Frankrike! De gör som de vill även om EU säger något annat.

Idag, eller kanske igår jag vet inte när tidsstämpeln sätts på den här posten, 13 maj, röstade den franska regeringen igenom en lag som innebär att *klippa klistra från Piratpartiets nyhetsbrev*

  • "Människor stängs av från Internet, utan domstolsbeslut, efter tre anklagelser (!) om fildelning från storföretag (!!). Detta sker av en ny administrativ myndighet som kallas HADOPI.
  • Under tiden man är avstängd ska man få fortsätta att betala sitt internetabonnemang.
  • Myndigheten kräver, för att kunna bedöma folks oskuld, att de planterar spionprogramvaror på sina datorer som rapporterar allt man gör på datorn till myndigheten. Den som inte låter sig granskas, är automatiskt skyldig.
  • Kulturministern räknar med hundratusentals avstängningar.

Nu ska vi se här. En myndighet som bara rapporterar till storföretagen, och som kräver att få se allt - precis allt - som vi gör på våra datorer. Storföretag som vill stänga av medborgare från Internet -- och politiker som kallt räknar med att det kommer att ske i hundratusental. Kopplingen mellan fildelningshäxjakten och klappjakten på privatliv kunde inte vara tydligare."

Den franska kulturministern Christine Albanels säger att tillägg 138 (som röstades igenom i EU för att detta inte skulle kunna göras) inte har någon betydelse för HADOPI-lagen. Tacka fan för det om man bara skiter i den!

Så oroa er inte, EU bara leker lite storebror, men alla småsyskon vet väl att storebror egentligen inte bestämmer (storasyster däremot!). Alla springer ändå runt och gör vad de själva (eller USA) vill.

GÅ OCH RÖSTA I EU-VALET! om inte Pirat så NÅGOT!

...och Norr- och Västerbotten är sämst på att sätta ut valsedlar för Piratpartiet, kan ingen ta tag i det där hemma?

/Elin

2 kommentarer:

  1. men vädret är i alla fall bra här nere...

    /Victor i syd-Frankrike (nerladdandes lite nya serier)

    PS. Det är lugnt, franska myndigheter kan inte läsa svenska ;)

    SvaraRadera