12 juni 2009

暑い~

Gud vad det är varmt...eller inte varmt...hett...Fuktigt, äckligt och kvavt är det!

Mamma får tydligen många frågor om hur vädret är här i Japan, men hon kan sällan svara på det (eftersom vi inte tycker det är så viktigt och hellre lägger tiden på att prata om annat) och Pappa brukar rapportera hur varmt jag har det eftersom han ligger och tittar på SVT24:s text-TV med rullande väder i världens storstäder om nätterna.

Nu ska jag reda ut det där med hur vädret är i Inage, Chiba, Japan för stunden:



Här är dagen och morgondagens väder:
Temperaturen står i rött högst upp, översta raden av tabellen är mängden nederbörd (i % av alla enheter) och undre raden i tabellen är mellan vilka tider. Under tabellen står det hur vinden är...eller inte är snarare, jag skulle kalla det vindstilla i den här delen av världen just nu.

Här är hela veckans väder:
Röda siffrorna är dagstemperatur, blåa siffror är nattemperatur... uppmärksamma hur många procent regn vi ska få (procent? ärligt? av vad?)

Jag är måttligt oglad på vädret just nu. Det är för varmt att ha byxor, men när det regnar kan jag inte ha några skor till mina kjolar och shorts. Ja, det är ett mycket större bekymmer än det låter, idag när jag tog av mig skorna var fötterna helt blåa och svullna. Efter en stund i duschen fick de i alla fall tillbaka rätt färg.

Om man bara sitter stilla (naken i sitt rum som jag gör) så är det inte så farligt, man kan ha en vattenflaksa och dörren öppen. Tyvärr så måste man ju dock röra på sig emellanåt: att gå upp för trapporna idag till keimisalen var hemskt...eller att sätta sig ner och veta att man var tvungen att sitta i det där instängda rummet i 90 minuter efter att ha gått upp för alla de där trapporna var hemskt. Jag säger: tur att jag är tjej.

Börjar bli lite orolig för min dator också...undrar hur bra den mår i värmen. Än så länge tror jag att den klarar sig i alla fall. Fläkten går inte tokig.

/Elin

1 kommentar: