21 juni 2009

Fyrkantiga ögon!

Sa era föräldrar också det till er när ni var små? Man skulle inte sitta för nära TV:n, man skulle inte sitta för länge framför TV:n för då fick man fyrkantiga ögon. Jag vet inte riktigt vad som menas med det, men det var en av de dummare sakerna som kom ur mina föräldrars munnar när jag var liten. Detta påstående, till skillnad från andra smidiga lögner om att glödlamporna går sönder om man slår på och av dem hela tiden, är hur lätt som helst för ett barn att motbevisa eftersom man aldrig, inte ens efter flera timmars stirrande på skärmare på mycket nära håll, får fyrkantiga ögon.

Idag har jag dock fyrkantiga ögon, har suttit aaaaaaalldeles för länge framför min skärm utan att gjort något som helst kreativt. Jag har sett Arkiv X och Mamma Mia, läst lite Harry Potter, spelat Plats vs Zombies (Survival-mood) och underhållit mig med att läsa tyska efter bästa förmåga.

Vad skulle jag göra utan min dator och utan mitt internet? Kanske borde jag göra om mitt internetexpriment för min egen hälsas skull?

/Elin

2 kommentarer:

  1. Haha, det påminner mig om ett annat gammalt uttryck; "Gå till biblioteket, låna en bok!". Nu tack vare Internet gör man ju nästan inte annat, så det borde ju vara frid och fröjd med fyrkantiga ögon då? :O

    SvaraRadera
  2. Jaa, fyrkantiga ögon är ett dumt påhitt. Jag ska säga något smartare, som att man kan bli blind om man sitter för nära för mkt ;).

    Förresten, menar du inte; PlaNts vs Zombies i Suvival-mode? :D

    (Och nej, jJag kunde inte låta bli ;P)

    SvaraRadera